Followers

terapi telinga


lagu2
Bonamana by Super Junior
Perfect two by Auburn
She happy by Auburn
Disaat aku mencintaimu by Dadali
Hanya satu by Mocca

Wednesday, March 9, 2011

exam fever...

Bsok adelah first paper ak untuk sem nie... soo far preparation ok laa,(spe suh study last minute kan)... cume risau part essay je.... aduiii... mmg cramplaa kan tangan ak nak men'AYAT encik eddy, miss fatma, encik amir, mne taknye satu soklan smpai 20 mrkh, blm ag masuk part subjektif... aduiiiiii...

OK, paper COMMUNICATION SKILL lg laa ak penin, dala note takde, tips un takde, setakat bg bentuk soklan buat pe MADAM M!!!!... mlm td belek2 last sem punya paper, takdela byk kan dye punya markah essay, satu soklan 30MARKAH... dalaa soklan agak susah kan... cmne laa nak jawab nti...

Takpelaa nie last sem ak, so ak nak buat sehabis baek.. AMINNN....


Saturday, March 5, 2011

bye-bye

huhuhuhu... bukan nak delete blog or something else...
okeyh bye2 kat sini just tuk sementara waktu jeee...
almaklumla da nak final exam da kan...
paper ak start 11/3 smpai la 21/3...
takdela lame mane kan...

WISH ME LUCK!!!^___^

Monday, February 28, 2011

I was tagged by the queen snow "3 THINGS"

You have been tagged. You are supposed to write a note of 3's of YOU. At the end, choose 24 people to be tagged. You have to tag me so really you need 23 more people. If I tag you it's because I want to know more about you - but not in a creepy stalker kind of way. It's a good way to learn more about your friends without INTRUDING.

Three nicknames:
1. diana
2. yana
3. ana

Three jobs I've had in my life:
1. student
2. salesgirl
3. practicle student..

Three places I have lived:
1. Ampang
2. Shah Alam
3. Sunway (bakal) (=

Three favourite drinks:
1. drinking water
2. teh o ais limau
3. Hot Choc

Three TV shows that I watch:
1. sejuta cinta marshanda
2. begitulah cinta
3. safa dan marwah

Three places I have been:
1. Kelantan
2. Pahang
3.Penang
 Three of my favourite foods:
1. Nasi kandar
2. sandiwich(wajib b4 pegi kelas)
3. Cake(blueberry cake)


Three things that are always by your side:
1. Laptop
2. Cellphones
3. Wallet

Saturday, February 26, 2011

papaya soap


Pepaya, dalam bahasa latinnnya Carica papaya, adalah tumbuhan yang banyak dijumpai di Indonesia dan negara tropis lainnya, mudah tumbuh baik di dataran tinggi maupun dataran rendah, tumbuhan ini berasal dari amerika selatan. Papaya dikonsumsi buah dan daunnya. Daunnya berasa pahit, biasa dikonsumsi untuk sayur maupun untuk membungkus daging agar empuk. Carica papaya adalah satu-satunya dalam genus Carica.
Pepaya sangat kaya akan minyak esensial dan vitamin A. Pepaya menstabilkan, melembabkan dan meremajakan kulit. Papaya kaya akan vitamin C dan anti-oksidan. Pepaya mengandung alpha-hydroxy acids (AHA) alami dan mengandung enzim papain, yaitu enzim yang sangat membantu mengangkat sel kulit mati.


Sabun Pepaya : Carica papaya soap

Sabun Pepaya dapat dibuat dengan metode cold process, semi-boiled process, full-boiled process, rebatching, ataupun melt and pour. Papaya yang dipakai dapat berupa buah pepaya yang dijus atau menggunakan ekstrak buah pepaya. Papaya yang digunakan untuk kosmetik adalah pepaya yang belum masak, pepaya yang belum masak sangat kaya akan enzim proteolitik papain, enzim yang sangat baik untuk membantu mengangkat sel kulit mati.
Enzim papain banyak dikandung buah pepaya yang masih muda, saat pematangan buah, enzim ini rusak, dan pada pepaya matang enzim ini hampir tidak ada. Sebenarnya pemanfaatan enzim papaya untuk kosmetik, khususnya untuk exfoliator (pengangkat sel kulit mati) yang paling baik adalah untuk lotion, cleanser atau untuk masker, pada sabun papaya, prosesnya lebih sulit karena pH sabun biasanya lebih tinggi dari netral (pH 7), mengingat enzim papain aktif pada pH netral, dan menjadi tidak aktif ketika pHnya dibawah netral atau diatas netral. Jadi untuk pembuatan sabun pepaya yang berkualitas, base soap harus dipilih yang pH nya paling mendekati netral.

Sunday, February 20, 2011

FINAL EXAM


O God, give me your help
In this examination time.

Keep me from being nervous
And keep me calm,
So that I will be able
To do my best.

If I am not prepared,
I have no excuse.
If I am prepared,
And if I have done my best,
Give me the calm and
The freedom from nerves
I need to do well

This I ask for your love’s sake, Amen.
******************************************
O God, help me at my examination today
To remember the things which I have
Learned and studied.

Help me to remember well
And to think clearly.

Help me not to be so nervous
And excited that I will not do
Myself justice,and keep me
Calm and clear-headed.

Help me to try my hardest
And to do my best.

This I ask for your love’s sake, Amen.




Monday, February 14, 2011

Maulidur Rasul...

SELAMAT MENYAMBUT MAULIDUR RASUL...

video

video

Friday, February 11, 2011

Kenangan~~~

Agak lame gak aku ta update kat blog nie...
yelaaa kalau kat SHAH ALAM mmg sori r kan ak nak update...
sbb dye LINE INTERNET KAT SHAH ALAM TERLALU "LAJU"
"PLUS" tinggal lagi bape minggu je lagi ak abes belajar kat unisel...
bnyk kenangan ak kat unisel...
gmbr aku tyme orientasi...

aku masuk unisel dlm akhir bulan 7(tarikhnye ak tak ingat bile)...
hari pertama masuk unisel, ak rse cm kelakar je...
yelaaa ta percaya kowt ak da msuk ALAM KOLEJ...
dan tak percaya ak dapat course MEDICAL LABORATORY TECHNOLOGY...(hahaha)
mane taknye dulu tyme sekolah menengah mmg ak anti gila dgn subjek SCIENCE..
pas2 ttbe jek dpt course MEDICAL LABORATORY TECHNOLOGY... 
mmg kije gila kannn
dri aliran akaun amek science..
dah terkapai-kapai ak kat lam kelas..
smpaai satu tahap 2 ak ase cam nak tukar course je..
tp bile tgk result SEM 1 ak, mcm tak percaya buleyh lulus..
so ak amek keputusan teruskan jela amek MEDICAL LABORATORY nie...
mybe aku punya rezeki dekat MEDICAL LAB, bukan dkt bhagian ACCOUNTANCY...
aishhhh... -___-

kawan-kawan aku

 SYAFIQAH YAHYA
21thn
*dye nie satu dorm and satu kelas

nie pun syafiqah tppp nama ayah je laen..
SYAFIQAH YUSOF
21thn
*dye nie dorm sebelah and satu kelas

NOOR ZULAIKHA
21thn..
*kwn aku dri sem 1 smpai laa skunk... satu kelas ak

RAJA NUR ATIKAH
23Thun..
*dye nie comel sgt.. bak kate kazen ak yg gatal.. muka dye like baby face...
Satu kelas jgk

HASYIMAH
21thn..
*dak dorm aku...
MLT-iANS...
*tiada dlm gmbr
ASYA...

GAMBAR KELAS
 MEDICAL LABORATORY TECHNOLOGY

*CANDID TYME..